Beschrijving

Een zonnepaneel is een verzameling van een groot aantal zonnecellen. Een zonnecel wordt ook wel fotovoltaïsche cel genoemd. (afgekort PV-Cel, van het engelse photovoltaic cell). De meeste zonnecellen zijn gemaakt van het materiaal silicium met een laagje fosfor. Het geheel wordt ter bescherming tussen twee transparante platen (kunststof, voorheen glas) geplaatst. Als resultaat van uitgebreide onderzoeken lukt het om steeds meer vermogen uit een kleiner oppervlakte te halen, waardoor de opbrengst per zonnepaneel nog jaarlijks toeneemt.

Het montagemateriaal voor de bevestiging van de zonnepanelen op uw dak is afhankelijk van het soort dak (plat of schuin) en de dakbedekking. Hierbij moet rekening worden gehouden dat gedurende een lange periode het montagemateriaal onderhevig zal zijn aan diverse weersomstandigheden zoals vorst, warmte water en wind.

Om een zo hoog mogelijk rendement te behalen is het noodzakelijk dat de afstand tussen de zonnepanelen en de omvormer zo klein mogelijk is. Speciale uitvoeringen zijn geschikt voor installatie buiten. De omvormer die meestal op de hoogste etage geplaatst wordt zet de gelijkstroom vanuit de zonnecellen om naar wisselstroom die geschikt is om aangesloten te worden op uw huidige lichtnet. Neem voor eventuele aanpassingen aan uw meterkast en interne bekabeling contact op met onze adviseurs.

De meerderheid van de energiemeters zijn al geschikt voor de teruggave van stroom. Voor de teruglevering van stroom dient u contact op te nemen met uw huidige leverancier voor de verrekening hiervan.

De overheid stimuleert de aanschaf van zonnepanelen door het geven van subsidie.

De adviseurs en installateurs van ZonneEnergieA12.nl beantwoorden graag al uw vragen over zonne-energie. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op  (via Contactformulier)

 

Geef een reactie